Classic Express

www.christinaconcours.nl

Fotografie Maarten Mooijman

Over Prinses Christina Concours

 

Bij het Prinses Christina Concours geloven we in de kracht van muziek. We stimuleren kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Ruim vijftig jaar geleden organiseerde Ruud van der Meer voor het eerst een concours vanuit een gymzaal van het Haagse Edith Stein College. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling. Telkens zijn we op zoek naar de beste verbinding tussen muziek en kinderen of jongeren.

Jaarlijks telt het klassieke concours ongeveer 500 deelnemers. Onze deelnemers treden op voor jury en publiek. Ze krijgen feedback op hun spel en maken kans op mooie prijzen. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen en mooie samenwerkingen ontstaan. Om het jaar organiseren we een compositieconcours en een jazzconcours. Voor de jongste musici organiseren we sinds 2015 De Muziekwedstrijd, dé leukste muzikale wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar

 

We begeleiden onze prijswinnaars uitgebreid. Dankzij het Prinses Christina Concours kunnen ze podiumervaring opdoen. Onze laureaten spelen op concertpodia in binnen- en buitenland, op festivals én ook op ons eigen podium: de Classic Express. In deze rijdende concertzaal treden prijswinnaars van het concours op voor basisschoolleerlingen.  Al meer dan 100.000 kinderen hebben in de Classic Express kennis gemaakt met klassieke muziek. Omdat we het belangrijk vinden dat ook de jongste kinderen kennismaken met muziek. Zo voeden we de wortels van het Nederlandse muziekleven.

 

Om kinderen en jongeren ook in de toekomst te kunnen blijven stimuleren in hun muzikale ontwikkeling zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsoren, fondsen en vrienden  die het Prinses Christina Concours financieel willen ondersteunen.