Huttendorp Schollevaar

www.huttendorpschollevaar.nl

Over Huttendorp Schollevaar

 

Gedurende de Huttendorpweek wordt het grote grasveld tegenover BSO Drakenstein en achter basisschool De Contrabas aan de Klarinet 1 te Capelle aan den IJssel omgebouwd tot volwaardig evenemententerrein waarop door de deelnemende kinderen 10 hutten van oude houten pallets en ander afvalhout worden gebouwd binnen een jaarlijks wisselend thema. Daarnaast worden er allerlei competatieve sport- en spelactiviteiten georganiseerd, zijn er avondprogramma's met een kinder- en tienerdisco, filmavond, speurtocht en overnachting tussen de zelfgebouwde hutten op het veld. Net als elk jaar is er ook nu op of vlakbij het Huttendorpterrein weer een 'Special Event'!

Dit kinderevenement kan uiteraard alleen maar blijven voorbestaan wanneer wij hulp krijgen van nóg meer vrijwilligers. Niet alleen in de week van, maar ook in de weken vooraf en na afloop. Want: niet alleen de 125 basisschoolkids genieten in de laatste week van de zomervakantie, ook bieden wij een tiental leerlingen van voortgezet onderwijsscholen Emmaus en GSR de mogelijkheid gedurende deze week hun Maatschappelijke stage bij ons te vervullen. Veel (ex)MaSsers komen nog jaren terug na hun stageperiode vanwege gezelligheid & sfeer, het werken met kinderen en een groter groeiende schare vrienden! En, we zijn tegelijkertijd een dagopvang en nuttige dagbesteding voor al deze kinderen.

 

Zelf halen wij veel energie en voldoening uit dit 'werk'. Heb je zelf interesse om ons hierin te steunen, of heb je ideeën en/of suggesties? Dan horen wij graag van je om ons team uit te breiden en de toekomst van dit geweldige kinderevenement veilig te stellen